dinsdag 16 januari 2018

VPRO schrapt 81 banen

De VPRO schrapt het tv-programma Labyrint. De redacteuren hebben te horen gekregen dat hun functie vervalt. Dat heeft Lennart van der Meulen, algemeen directeur van de VPRO, gezegd op Radio 1.

Het thema wetenschap blijft niettemin een speerpunt van de VPRO, in tegenstelling tot wat diverse media maandag berichten.

In totaal vervallen 81 van de 308 voltijdbanen in verband met bezuinigingen op de publieke omroep. Van het aantal werknemers voor wie ontslag dreigt heeft de helft een vast contract. De andere helft heeft momenteel een tijdelijk contract.

Wel komen er twintig nieuwe vacatures waarop medewerkers kunnen solliciteren. Deze week volgt een gesprek tussen de werkgever en de werknemers. Alle VPRO-medewerkers werden vanochtend per e-mail geïnformeerd. Op Twitter leidde dit tot heftige reacties.

De organisatie krimpt uiteindelijk van 308 naar om en nabij de 247 fte’s. Woordvoerder Marina Alings van de VPRO benadrukt dat er maandag nog geen ontslagen zijn gevallen. “Medewerkers met een vast contract hebben vandaag te horen gekregen of ze deze week wel of niet een persoonlijk gesprek krijgen. Dan pas krijgen ze te horen wat voor hen de gevolgen zijn van de ontslagronde.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen