dinsdag 16 januari 2018

VPRO presenteert plannen voor nieuw seizoen

Donderdag trapte de VPRO in het EYE Filminstituut in Amsterdam het nieuwe seizoen af met een presentatie waarin de omroep benadrukte ‘dat er terecht is gekozen voor een zelfstandige positie in het omroepbestel’. “Met nieuwe verkiezingen en een formatie voor de boeg zijn het opnieuw onzekere tijden voor de publieke omroep. De VPRO laat zien dat de publieke omroep er wel toe doet”, zei algemeen directeur Lennart van der Meulen.

“Juist in de enorme mediastorm waarin we zitten is er behoefte aan OSP. Ons soort programma’s. Dat is onze boodschap aan Den Haag: niet bezuinigen, maar investeren. Zet geen premie op ledenjacht maar beloon omroepen die het onderscheid maken. Voorkom dat schaalvergroting en bezuinigingsdrift tot middelmaat en kaalslag leiden. Waarborg een divers en bijzonder programma-aanbod.”

De VPRO gaat het seizoen in met een nieuwe campagne over het wezen van de VPRO, met als thema Puur VPRO. De omroep komt met een groot aantal nieuwe (reis-)series en documentaires. Nieuwe gezichten op televisie zijn schrijver Tommy Wieringa in de serie De Grens, Marcia Luyten als nieuwe presentator van Buitenhof, Tom Barman in Shot on Location, Roosmarijn Reijmer in Live Request en Dagan Cohen in Upload TV.

Drie VPRO programma’s jubileren dit seizoen: Tegenlicht staat al 10 jaar prime time op televisie, Argos en OVT laten inmiddels 20 jaar van zich horen op radio. Voor het eerst krijgt Argos nu een podium op televisie met Argos-TV. In november organiseert de VPRO  de themaweek Hoezo Armoede? waaraan omroepen uit ruim vijftig landen zich verbinden. In deze week produceert de VPRO Gids een speciale bijlage die in een oplage van ruim een miljoen wordt meegestuurd met RTV-gidsen van verschillende omroepen.

De nieuwe website van de VPRO, die later dit najaar een omvangrijke metamorfose ondergaat, zal on demand VPRO radio- en televisieprogramma’s aanbieden en de bezoeker voortaan gidsen door het complete media-aanbod.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen