dinsdag 16 januari 2018

VPRO op zoek naar horrorregisseurs

De VPRO zoekt jonge, talentvolle horrorregisseurs voor het televisieprogramma Masters of Fear. Jonge filmmakers krijgen de kans om met een beperkt budget een horrorfilm te maken die tijdens Halloween wordt uitgezonden op NPO 3. De opdracht luidt: ‘Maak de kijkers doodsbang’.

Filmmakers hebben tot 28 augustus de tijd om een plan in te leveren voor een film van circa vijf minuten in het horrorgenre. Een jury bepaalt welke drie plannen budget krijgen toegewezen om de film daadwerkelijk te kunnen maken. Het resultaat is te zien in de televisie-uitzending op 31 oktober op NPO 3.

Tijdens deze uitzending worden de drie films tevens vertoond in een bioscoopzaal met publiek. Het publiek is aangesloten op een hartslagmeter, waarbij gemeten wordt welke film ze het meeste laat schrikken. Dit resultaat laat de vakjury meewegen bij het bepalen wie de beste horrorfilm heeft gemaakt. De winnaar wordt gekroond tot ‘Master of Fear 2015’.

Naast de vertoning van de drie korte films worden er ook making of-filmpjes vertoond en zullen de regisseurs op de avond zelf worden geïnterviewd. De drie geselecteerde regisseurs krijgen ieder 7500 euro om de film te maken. Met dit budget moeten ze alles bekostigen, van casting tot productie tot draaien tot montage. Creatief omgaan met geld en middelen is dus geboden.

Meer informatie is hier te vinden

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen