dinsdag 16 januari 2018

VPRO maakt extra jubileumuitzending Zomergasten

Ter ere van het 25-jarig jubileum van Zomergasten, komt de VPRO op 15 juli met een extra uitzending: Volgende Fragment. Tegelijkertijd zal Canvas het programma ook in België uitzenden. Premier Balkenende zei ooit in de Tweede Kamer: “In Nederland is er altijd kritiek. Op de bondscoach van het Nederlands elftal, op de presentator van Zomergasten en op de minister president.”

 

In deze speciale aflevering spreekt Roel van Broekhoven met de twaalf presentatoren die Jan Leyers zijn voorgegaan. Zij vertellen over hun manier van voorbereiden en hun ervaringen met het programma. Daarnaast deelt een selectie van de 125 gasten hun ervaringen en gedenkwaardige momenten. Een uitzending vol anekdotes, ontboezemingen, meningen en memorabele fragmenten.

In Volgende Fragment krijgen we een blik achter de schermen van een programma dat in 1988 begon, toen Nederland 3 net in de lucht was en commerciële televisie nog niet bestond. De drie uur durende terugblik gaat ook in op de vraag hoe Zomergasten na 25 jaar in een continu veranderend medialandschap nog steeds elke zomer het gesprek van de dag is.

De formule van Zomergasten, die tegenwoordig wordt gewaardeerd als weldadige ‘slow television’, werkt na 25 jaar nog steeds. Hoewel de formule sinds 1988 weinig is veranderd, participeert Zomergasten actief in de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media, design en vormgeving.

Bron: VPRO

Bericht delen