dinsdag 16 januari 2018

VPRO Documentaireprijs toegekend

De VPRO Documentaireprijs 2012 is toegekend aan de crew van A Twist in the Fabric of Space. De VPRO riep de prijs vijf jaar geleden in het leven en wordt toegekend aan het team dat op de Nederlandse Film en Televisie Academie de meest belovende eindexamendocumentaire realiseert.

De prijs gaat naar een crew die vanuit een eenduidige creatieve visie met ambitie en lef het begrip documentaire nieuwe inhoud geeft. A Twist in the Fabric of Space is een experimentele film, waarin de levenscyclus op een gedurfde manier wordt vormgegeven. Muziek en sound design sluiten nauw aan op de beeldtaal.

Met de VPRO Documentaire Prijs wil de VPRO jong talent stimuleren. Om te onderstrepen dat film maken teamwork is, wordt de prijs toegekend aan alle betrokken eindexamenkandidaten. Dit jaar zijn dat Morgan Knibbe, Beau van Assem, Alexander van Damme, David Boudestein, Vincent Sinceretti, Xander Nijsten en Fernando Rodrigues.

Zij krijgen een Golden ticket voor het Sheffield DocFest in 2013. Hier kunnen de makers gedurende vijf dagen inspiratie op doen, films bekijken, masterclasses volgen, en krijgen zij een introductie in de internationale documentairemarkt. Bovendien doet hun film mee in de studentencompetitie van het festival.

De jury bestond uit Stan van Engelen, hoofdredacteur Televisie, Barbara Truyen, hoofd Documentaires en Marieke Schoenmakers, directeur VPRO. De documentaire zal later dit jaar worden uitgezonden door HUMAN. Een fragment is hier te bekijken.

Bron: VPRO

Bericht delen