dinsdag 16 januari 2018

VPRO brengt nieuwe familieserie TAART

De VPRO komt begin september met de nieuwe familieserie TAART. TAART is een modern sprookje over de achtjarige Kadir en zijn vader Umut die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken.

De serie zit vol kleurrijke karakters, met bijzondere rollen voor Eric Corton, Anniek Pheifer en Bianca Krijgsman. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Harvey Elgood (Kadir) en Gürkan Kücüksentürk (Umut). De regie is in handen van Tallulah H. Schwab (Mimoun, Dorsvloer vol confetti) en het scenario is van Lineke van den Boezem.

TAART is een ode aan de liefde en de verbeeldingskracht. Het verhaal gaat over de achtjarige Kadir die later poolreiziger wil worden. Hij weet alles over pinguïns en heeft een onverwoestbaar doorzettingsvermogen. Zijn vader Umut is de beste banketbakker van de wereld, maar sinds het overlijden van zijn vrouw is Umut verdrietig. Kadir haalt alles uit de kast om hem weer gelukkig te maken. Als vader en zoon verhuizen naar een dorp waar niemand zit te wachten op Umuts prachtige gebakjes, weet Kadir wat hem te doen staat: iedereen moet aan de taart.

TAART is geproduceerd door Pupkin Film in coproductie met de VPRO en is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds. TAART is vanaf 7 september wekelijks om 9:00 te zien bij Zapp op Nederland 3.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen