dinsdag 16 januari 2018

Vorst Media maakt Ik Zorg Voor Jou

In het nieuwe RTL 4-programma Ik Zorg Voor Jou, te zien vanaf woensdag 6 januari bij RTL 4, biedt Peter van der Vorst structurele hulp aan emotioneel en fysiek overbelaste mantelzorgers. Van der Vorst doet dit samen met een gespecialiseerd zorgteam, bestaande uit een familiecoach, een mantelzorgcoach van Mezzo en een zorgadviseur van coöperatie VGZ.

De hulpvraag zorgt er, in combinatie met alle bezuinigingen en nieuwe regelgeving, voor dat veel mantelzorgers niet meer weten hoe ze alles moeten organiseren en betalen. Ik Zorg Voor Jou maakt het groeiende en nijpende probleem zichtbaar en hopelijk meer bespreekbaar in de maatschappij.

Van der Vorst en zijn team creëren lucht met de benodigde hulp om het leven van alle betrokkenen aangenamer te maken. Denk aan ondersteuning bij administratieve, medische maar ook praktische zaken. Ook heeft het tv-programma het doel de kijkers wegwijs te maken in de te bewandelen weg tot het krijgen van hulp.

Ik Zorg Voor Jou, bedacht en geproduceerd door Vorst Media, biedt mantelzorgers de kans om op adem te komen, maar wil tegelijkertijd ook in de omgeving om hen heen bewustzijn creëren om zo mogelijk een sociaal netwerk te mobiliseren waarmee de mantelzorger wordt ontlast.

Uitzending: vanaf woensdag 6 januari 2016, tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen