dinsdag 16 januari 2018

Vorm en inhoud Opium vernieuwd

Het kunst- en cultuurprogramma Opium wordt vanaf september qua vorm en inhoud in een nieuw jasje gestoken. Zo doet Opium onder andere live verslag van verschillende grote evenementen, waaronder het festival Film by the Sea in Vlissingen en de opening van de tentoonstelling Munch: Van Gogh.

Daarnaast gaat AVROTROS-presentator Cornald Maas elke week op pad voor een actuele reportage en is er een wekelijkse muzikale bijdrage van het kleinkunstduo Yentl en De Boer. Opium wordt iedere donderdag live uitgezonden vanuit VondelCS.

Volgens Maas verandert het programma ingrijpend. “We laten meer nog dan voorheen zien wat er in het land op cultureel gebied gebeurt. Ik ontmoet acteurs, muzikanten, dansers of cabaretiers tijdens hun voorbereidingen op een nieuwe film, concert of voorstelling. Daar verheug ik mij zeer op.”

Nieuw is eveneens het onderdeel waarin een prominente gast uit de culturele wereld op uitnodiging van Opium een première of voorstelling naar keuze bezoekt.

Opium geeft het nieuwe seizoen opnieuw ruim baan aan beeldende kunst. Afwisselend bezoeken en becommentariëren vijf museumdirecteuren, te weten Axel Rüger (Van Gogh Museum), Ann Demeester (Frans Hals Museum/De Hallen), Cathelijne Broers (Hermitage/Nieuwe Kerk), Emily Ansenk (Kunsthal Rotterdam) en Ralph Keuning (Museum De Fundatie Zwolle) een actuele tentoonstelling.

Opium, vanaf donderdag 3 september wekelijks om 21.10 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Bron: AVROTROS

Bericht delen