dinsdag 16 januari 2018

Voorlopig geen United-studio op Media Park

Facilitair bedrijf United zet de plannen voor een eigen studio naast de nieuwe huisvesting op het Media Park voorlopig in de ijskast. Eigenaar TCN krijgt de financiering niet rond. “Het lijkt erop dat de vastgoedcrisis en de bankencrisis elkaar hebben gevonden,” zegt United’s CEO Henk Bout. “Ik had het prachtig gevonden als we een studio hadden kunnen neerzetten op het parkeerdek naast ons nieuwe kantoor, tegenover Beeld en Geluid. Een prachtstudio als blikvanger op het Media Park. Helaas is TCN er niet in geslaagd de benodigde financiële middelen bij elkaar te brengen.”

Volgens Bout is er in de markt vraag naar een nieuwe studio voor groot amusement. “Talpa en RTL zouden heel blij worden als er een grote studio bij komt. Amusement blijft tegenwoordig niet meer beperkt tot de zaterdagavond, ook op donderdag, vrijdag en zondag wordt steeds vaker amusement uitgezonden. Het window is breder geworden. Daarbij komt dat studioprogramma’s zo complex zijn geworden dat een programma niet meer wordt opgebouwd en afgebroken, maar gewoon dertien weken blijft staan. Met als gevolg dat de studio al die tijd bezet is.”

United zoekt nu naar alternatieven op andere locaties. Bout: “Er komt zeker capaciteit bij, bijvoorbeeld in de Houthavens in Amsterdam. Daarnaast zoeken we naar andere geschikte locaties. CMI is nu in feite monopolist als het gaat om grote studio’s en die situatie willen we graag veranderen.”

In de komende editie van Broadcast Magazine is een uitgebreid interview te lezen met Henk Bout en operationeel directeur René Delwel.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen