woensdag 17 januari 2018

Voorleesprogramma BoekenWurm TV bij RTL Telekids

In de 15 afleveringen van het programma BoekenWurmTV, dat RTL Telekids gaat uitzenden, wordt voorgelezen uit grappige, avontuurlijke en leerzame verhalen door bekende Nederlanders zoals Peter Lusse, Kim Lian van der Meij, Monique Smit en Babette van Veen.

“Als je leest, kun je in gedachten de hele wereld over reizen en de meest spannende avonturen beleven. Daarom vind ik het in deze tijd van snelheid en veelal visueel vermaak belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om hun eigen fantasie te gebruiken, want lezen is een liefde die je hele leven bij je blijft”, aldus Babette van Veen.

Ook oud-minister Marja van Bijsterveldt maakt haar opwachting als voorlezer in het programma BoekenWurm TV. In 2014 werd zij voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven. De stichting gelooft dat onze samenleving sterker wordt als iedereen kan meedoen en heeft daarom tot doel om het probleem van laaggeletterdheid aan te pakken. 

Naast het televisieprogramma zal BoekenWurm TV ook deze zomer een app lanceren waarin ruim 250 voorleesverhalen terug te vinden zijn.

BoekenWurm TV is vanaf 17 april elke werkdag om 10.05 te zien bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen