Volop aandacht voor halve finale EK bij NOS
woensdag 10 juli 2024

Volop aandacht voor halve finale EK bij NOS

In verband met de halve finale van het Nederlands elftal tegen Engeland schaalt de NOS op in de programmering. Op de wedstrijddag van Oranje is de NOS er de hele dag met het laatste Oranjenieuws.

’s Ochtends met de laatste ontwikkelingen op het liveblog op NOS.nl en de NOS-app. Om 12.00 uur is er live op YouTube NOS Matchday, waarin Thierry Boon samen met Rafael van der Vaart en Jan Roelfs een vooruitblik werpt op de wedstrijd Nederland – Engeland.

Tijdens de Tour de France-etappe op NPO 1 vanaf 12.25 uur wordt er regelmatig geschakeld naar presentator Gert van ’t Hof met de laatste updates vanuit Dortmund. Ook op NPO Radio 1 gaat in Radio Tour de France de uitzending ook regelmatig naar de verslaggevers ter plekke.

Om 20.00 uur start op NPO 1 de voorbeschouwing van de wedstrijd Nederland – Engeland. In het stadion van Borussia Dortmund blikt Gert van ’t Hof samen met Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vooruit op de wedstrijd. Verslaggever Jeroen Stekelenburg interviewt voorafgaand aan de wedstrijd bondscoach Ronald Koeman en staat samen met EK-winnaar Hans van Breukelen op de middenstip van het veld voor het laatste woord voorafgaand aan de halve finale.

Beide halve finales met audiodescriptie
De halve finales Spanje – Frankrijk en Nederland – Engeland zijn ook beschikbaar met audiodescriptie. De wedstrijden zijn op deze manier te volgen voor slechtziende en blinde voetbalfans. De uitzendingen zijn te zien op NPO 1 Extra. De commentatoren zijn Anne de Jong en Chris Wobben.

De halve finales zijn te volgen op NPO 1, NPO Radio 1, NPO Start, NOS.nl, de NOS-app en de televisie-app NOS Live. Mocht Nederland de EK-finale bereiken, dan schaalt de NOS verder op in de programmering.

Bron: NOS/BM

Bericht delen