Voetbalanalyticus Jan Boskamp kondigt afscheid aan
maandag 23 oktober 2023

Voetbalanalyticus Jan Boskamp kondigt afscheid aan

Jan Boskamp stopt na dit voetbalseizoen met zijn werkzaamheden als tv-analyticus. De in België wonende oud-voetballer ziet het niet meer zitten om meerdere keren per week naar Nederland te rijden.

“Het werk op zich vind ik leuk, maar ik rij niet meer graag met de auto. Elke week op en af naar Nederland, dat zie ik niet meer zitten”, zegt Boskamp, die zaterdag zijn 75e verjaardag vierde, in een interview met Het Belang van Limburg.

“Ze hebben me al een chauffeur voorgesteld, maar dat wil ik niet. Nee jongens, ik ben aan het aftellen. De Champions League-finale, die op 1 juni wordt gespeeld, wordt mijn laatste wedstrijd.”

Boskamp is al jaren tv-analyticus. Hij schoof sinds 2010 jaren aan bij Voetbal Inside, dat later Veronica Inside en Veronica Offside heette. De amicale Rotterdammer werd geliefd bij de voetballiefhebbers. Momenteel analyseert hij Champions League-wedstrijden bij RTL 7.

Begin dit jaar vertelde Boskamp bij Veronica Offside dat hij fysiek een zware tijd achter de rug had. De oer-Feyenoorder lag dagen op de intensive care met problemen aan zijn hart.

Boskamp speelde in de jaren zestig en zeventig voor Feyenoord, waarmee hij drie keer kampioen werd en ook de wereldbeker voor clubteams en de UEFA Cup won. In 1978 ging hij met Oranje naar het WK. Verder was Boskamp als speler en trainer actief in België en werkte hij in onder meer Georgië en het Midden-Oosten.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen