dinsdag 16 januari 2018

Vlaamse tv-zenders ten strijde tegen piraterij

De Vlaamse zendergroepen van SBS (Vier, Vijf), VRT (Eén, Canvas) en VMMa (VTM, 2BE) trekken samen ten strijde tegen het illegaal aanbieden van hun programma’s op het internet.

De zenders hebben voor het eerst gezamenlijk een klacht ingediend tegen onbekenden voor inbreuken tegen de auteurswet. Dat schrijft het dagblad De Tijd.

De afgelopen twee jaar is het aantal Vlaamse programma’s dat illegaal gedeeld wordt op het internet verdubbeld. De omroepen worden daar financieel door getroffen, omdat er zo minder dvd’s verkocht worden en minder uitgesteld wordt gekeken tegen betaling.

De Vlaamse zenders hebben nu een klacht ingediend tegen de persoon of de personen achter de websites gelinkt aan het twitteraccount @ShowGemist. “Het is de eerste keer dat de zenders gezamenlijk een klacht neerleggen. Voorheen hebben de mensen vrijwillig de bestanden van het internet gehaald. Hier weten we niet tegen wie we ons moeten richten, dus hebben we geen andere keuze. Niet alles kan te grabbel gegooid worden op het internet.”

De uploader riskeert een geldboete tot 100.000 euro en een gevangenisstraf.

Bron: De Tijd/VRT/Broadcast Magazine

Bericht delen