dinsdag 16 januari 2018

Vlaams reiskanaal Liberty TV failliet

Het bedrijf dat de Vlaamse versie van het reiskanaal Liberty TV exploiteert is door de rechtbank van Brussel failliet verklaard. Hierdoor is de digitale distributie van het Belgische reiskanaal stopgezet.

Liberty TV biedt reizen aan naar alle werelddelen in samenwerking met touroperators. Via de zender kunnen onder meer reizen geboekt en promoties gezocht worden. Het reiskanaal werkt met franchisenemers die voor een lokale televisiemarkt het kanaal exploiteren. Nederland had eerder ook een versie van Liberty TV. Begin 2008 verdween de Nederlandse versie uit het televisielandschap toen de franchisenemer eveneens failliet werd verklaard. In Nederland is Liberty TV kort beschikbaar geweest. In een jaar tijd wist het reiskanaal meer dan één miljoen digitale kabelhuishoudens te bereiken. Voor die tijd vrij veel omdat de digitale penetratie is de periode 2007 – 2008 in Nederland nog zeer gering was.

In België werd de Vlaamse versie Liberty TV analoog en digitaal via televisieaanbieders doorgegeven. Analoog was het reiskanaal te zien op kabelnetwerken in Leuven en Limburg. Digitaal was Liberty TV in grote delen van België te zien. De Franstalige versie van Liberty TV behoort aan een andere franchisenemer toe. Hierdoor gaat de Franstalige versie van Liberty TV met haar televisie-uitzendingen door. Even was er onduidelijkheid hierover toen Telenet in de omgeving van Brussel ook de Franstalige versie van Liberty TV van de kabel verwijderde. Dit bleek een vergissing en binnen enkele uren was de Franstalige versie weer terug.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen