Vivienne de Leeuw nieuwe CFO RTL Nederland
woensdag 17 januari 2018

Vivienne de Leeuw nieuwe CFO RTL Nederland

Vivienne de Leeuw is vanaf maandag de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) van RTL Nederland. De Leeuw (42) werkt vanaf 1999 bij verschillende bedrijven in leidinggevende functies op het terrein van onder andere Corporate Finance en Investor Relations. In 2008 maakt zij de stap naar Royal KPN als Head of Investor Relations en in 2011 wordt zij als CFO verantwoordelijk voor het Consumer Residential segment.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: “Vivienne is een CFO plus. Zij heeft zich in haar carrière ontwikkeld als een strategische business partner met ruime ervaring in onder andere M&A, Investor Relations en Consumer Intelligence. Kennis en ervaring die nodig zijn in een bedrijf als RTL dat in een snel veranderende markt opereert. Haar ondernemersbloed en ervaring met complexe strategische vraagstukken heeft de definitieve doorslag gegeven om haar toe te voegen aan ons directieteam.”

De Leeuw: “De transformatie die RTL doormaakt op de consumentenmarkt is één van de redenen dat ik voor deze baan heb gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat het meer consumentgericht maken van RTL nieuwe kansen zal creëren. Als CFO wil ik vooral een sparring partner zijn die met strategische en brede financiële kennis helpt om deze kansen te verzilveren in een veranderende markt.”

Onder leiding van Habets neemt De Leeuw als CFO plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Operational Officer Sven Sauvé, Chief Content Officer Matthias Scholten en Chief Commercial Officer Ton Rozestraten. Voormalig CFO, Patrick Olde Scholtenhuis, nam onlangs afscheid van RTL. De komende maanden zullen nog enkele directie benoemingen plaatsvinden op het gebied van tech en consumer.

Bron: RTL/BM

Bericht delen