Vijfde editie van de #Video Awards: inzenden nu mogelijk
donderdag 10 november 2022

Vijfde editie van de #Video Awards: inzenden nu mogelijk

De vijfde editie van de #Video Awards zal plaatsvinden op dinsdag 20 december in de monumentale kerk De Duif in Amsterdam. Deze vakprijs is in het leven geroepen om aandacht te vestigen op alle mooie content die het afgelopen jaar de online en on demand video wereld heeft bereikt.

Het bijzondere aan de #Video Awards is dat de awards worden toegekend door vakgenoten. Deze editie kent de grootste vakjury tot nu toe, die de genomineerden selecteren en winnaars bepalen. De vakjury mag 14 awards verdelen in 14 categorieën, waaronder: Beste Online Video, Beste Creator, Beste Video on Demand, Beste Docu, Beste Influencer Campagne en de Impact Award. Deze laatste award wordt uitgereikt door AD Play, het VOD-platform van DPG Media. Daarnaast wordt er dit jaar voor het eerst een award toegekend voor Beste Streaming Platform.

Romario van ‘t Land, eigenaar van Hot Pepper en initiatiefnemer van de #Video Awards: “Wij zijn heel blij dat het VOD-platform AD Play van DPG dit jaar ook weer hoofdsponsor wil zijn en de avond mede mogelijk maakt. Zonder sponsoren kunnen wij dit jaarlijkse feestje niet organiseren en het is te gek om te zien dat meerdere partijen in de online en on demand wereld ons ondersteunen.”

Boudewijn Smals, Creative Director van AD Play: “In het groeiende online videolandschap is het belangrijk om successen, talent en kwaliteit te vieren. We zijn dan ook heel trots om met AD Play hoofdsponsor te zijn, omdat die zaken naadloos aansluiten op wat we met ons eigen platform doen.”

Inzenden van videocontent kan tot en met 25 november 2022 op www.videoawards.nl. Op 5 december worden de genomineerden bekend gemaakt en op 20 december is de award uitreiking in De Duif Amsterdam.

De #Video Awards zijn in het leven geroepen door Hot Pepper. Het is een vakprijs voor online en on demand video. Er is een vakjury die alle inzendingen beoordeelt, de nominaties en winnaar per categorie bepaalt. Er is daarnaast een notaris die de uitslag jaarlijks vaststelt. Inmiddels is dit de vijfde editie van de #Video Awards, waar Famke Louise, NOSop3, #BOOS, Mocro Maffia, Wonderboys en Defensie tot de eerdere winnaars behoren.

Bron: Hot Pepper/BM

Bericht delen