dinsdag 16 januari 2018

Vijf jaar 192TV

Een MTV voor veertigplussers. Dat was vijf jaar geleden de gedachte achter 192TV. Bert van Breda en René Kroon sloegen de handen ineen en bouwden een zender die 24 uur per dag clips uitzendt van muziek uit de jaren zestig en zeventig, afgewisseld met de originele jingles van Radio Veronica.

Nu, bij de vijfde verjaardag, gaat het 192TV voor de wind. “We hebben de vergrijzing mee,” vertelt Van Breda lachend. En dat maakt dat de zender lonkt naar kijkers en kabelaars in andere Europese landen. 192TV heeft met twee miljoen aansluitingen inmiddels landelijke dekking. Alleen Tele2 en Canal Digitaal geven de zender niet door.

Van Breda: “Zij zien de meerwaarde blijkbaar niet. Dat zal ze best een paar klanten kosten, want ik ken heel wat veertigplussers die echt niet meer zonder 192 kunnen. Natuurlijk wordt gemiddeld niet veel gekeken naar muziekkanalen. De meeste worden niet eens gemeten, wat betekent dat minder dan 30.000 mensen kijken. Wij hebben gelukkig bewezen dat het ook anders kan. We zitten overal in het pluspakket, maar zijn de best bekeken muziekzender na Xite, dat in het basispakket zit.”

De grootste hit van 192TV is de Top 192 Aller Tijden die in de kerstperiode wordt uitgezonden. Van Breda: “Dan zijn er dagen dat meer dan 600.000 mensen kijken. We zijn nu hier in Nijkerk bezig met de bouw van een eigen studio. In december willen we de Top 192 daar uitzenden met publiek erbij. Die wordt dan gepresenteerd door Rob Stenders en Ad Bouwman en misschien komen er nog wel een paar dj’s bij.”

Het volledige verhaal van vijf jaar 192TV is te lezen in de septembereditie van Broadcast Magazine. Nog steeds geen abonnee? Schande! Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen