dinsdag 16 januari 2018

Vijf BN'ers op zoek naar God

In de vernieuwde EO-serie Op Zoek Naar God trekken vijf bekende jonge vrouwen zich terug in een oud klooster. De BN’ers die God proberen te vinden zijn: presentatrice en actrice Lieke van Lexmond, topmodel Kim Feenstra, socialite Christina Curry, actrice Sanne Vogel en punkrock zangeres Elle Bandita (alias Ryanne van Dorst).

De dames ontdekken wat stilte bewerkstelligt in hun leven als ze voor even uit hun hectische bestaan stappen. De EO volgt hen in vier afleveringen bij hun zoektocht, waarin niemand iets zegt. Zij dompelen zich compleet onder in het kloosterleven. Eenmaal per dag hebben ze een indringend gesprek met hun geestelijk begeleider. Buiten ontboezemingen op de dagboekcamera in hun kloosterkamer zijn ze een week lang stil. Ze lezen voor het eerst in de Bijbel, vier keer per dag. Maar de vrouwen hebben niet alleen rust in het klooster. Ze werken in de tuin, zitten uren op harde kerkbanken en doen de afwas met de kloostergemeenschap.

De zoektocht in deze nieuwe versie van het programma gaat volgens de EO dieper dan ooit. “Juist in de stilte en eenzaamheid komen gevoelens, gedachten en inzichten naar boven waar normaal geen ruimte voor is.” De vraag is natuurlijk: wie van de vrouwen vindt God? Op Zoek Naar God is vanaf 3 februari te zien op Nederland 3.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen