Videoserie Kantelpunt kijkt naar oplossingen voor klimaatprobleem
zaterdag 25 februari 2023

Videoserie Kantelpunt kijkt naar oplossingen voor klimaatprobleem

Bij klimaatverandering gaat het altijd om kantelpunten. Deze zijn vaak negatief. Er is een kantelpunt en daarna geen weg meer terug. De zesdelige serie Kantelpunt haalt de negatieve angel uit klimaatverandering en biedt per onderwerp een oplossing die binnen handbereik ligt om het probleem (deels) tegen te gaan.

Kantelpunt is een nieuwe videoserie van AD Play in samenwerking met Nu.nl, met de stem van Sacha de Boer als voice-over. Zij zegt: “Als fotograaf heb ik de directe gevolgen van klimaatverandering keer op keer vastgelegd. Ik verleen daarom graag mijn stem aan deze serie, zodat ik letterlijk bij kan dragen aan het laten horen van mogelijke oplossingen, die niet altijd even moeilijk hoeven te zijn.”

Onderwerpen
Per aflevering komt een onderwerp aan bod dat een uitdaging voor het milieu vormt. Zo komen zaken als verkeer, voedsel, kleding, plastic en wonen voorbij. Deze onderwerpen worden behandeld door toonaangevende wetenschappers en hoogleraren uit elk vakgebied. Naast vertellen wat er niet goed gaat, worden ook oplossingen aangedragen.

Deze zijn niet altijd moeilijk te bedenken, maar wél van levensbelang. Een voorbeeld is: plastic is moeilijk te scheiden omdat er veel vormen en kleuren zijn. Een mogelijke oplossing is om meer één lijn te trekken in plastic verpakkingen. Of: de kledingindustrie is vervuilend, maar door technologie is de mens in staat om kleding te maken van paddenstoelen en algen.

De zesdelige serie Kantelpunt verschijnt op zondag 26 februari in zijn geheel op Nu.nl, AD Play en de sites van aangesloten regionale dagbladen.

Bron: DPG Media/BM

Bericht delen