Videolandserie Suspects in première bij RTL 4
woensdag 17 januari 2018

Videolandserie Suspects in première bij RTL 4

De eerste aflevering van de Videolandserie Suspects is op zondag 12 maart om 21.00 uur, direct na het seizoenslot van Moordvrouw, te zien bij RTL 4. De overige op zichzelf staande afleveringen van de crimeserie zijn alleen te bekijken bij Videoland.

Aflevering 1 en 2 staan zondag 12 maart op het Videolandplatform. Iedere zondag worden vervolgens twee afleveringen bijgeplaatst.

In Suspects bijten politiefunctionarissen Susan Vlaanderen (Carly Wijs), Daan de Ridder (Jeroen Spitzenberger) en Liv Schouten (Britte Lagcher) zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken: serieverkrachting, ontvoering, peutervermissing, seriemoord, productie en verspreiding van dodelijke drugs, onvrijwillige prostitutie en gijzeling.

Suspects voelt door de improvisatie en de manier van draaien als een documentaire, maar is dit niet. De kijker wordt weliswaar gevoelsmatig in de actie geplaatst, maar Suspects bestaat uit fictieve verhalen. Suspects is een remake van de succesvolle gelijknamige Britse crimereeks. Het succes overzees is mede toe te schrijven aan de vele bekende acteurs die in een gastrol te zien zijn. In de Nederlandse versie komen ook veel bekende gezichten voorbij. Onder meer Victor Reinier, Robert de Hoog, Thijs Römer en Martijn Fischer zijn toegevoegd aan de lijst met gastacteurs. Eerder werd bekend dat ook onder meer Georgina Verbaan, Raymond Thiry en Mark Rietman te zien zijn.

Suspects is geproduceerd door Fiction Valley en telt acht afleveringen. De regie is in handen van Anna van der Heide, Pollo de Pimentel en Hiba Vink.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen