Videoland-serie Mocro Maffia krijgt vijfde seizoen
vrijdag 18 maart 2022

Videoland-serie Mocro Maffia krijgt vijfde seizoen

De serie Mocro Maffia krijgt een vijfde seizoen. Dat is bekendgemaakt tijdens de première van de seizoensfinale van het vierde seizoen in De Gashouder in Amsterdam. Het vijfde seizoen van Mocro Maffia is in 2023 te zien bij Videoland.

Mocro Maffia tikte vorige week de 50 miljoen streams aan in Nederland. Het eerste seizoen van de Videoland Original verscheen in oktober 2018 en is inmiddels in acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië en België. Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Serie, werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring en kreeg op 7 maart nog een #Video Award voor Beste Video On Demand.

Creative Producer
Sinds het eerste seizoen van Mocro Maffia is Achmed Akkabi Creative Producer van de serie. Voor het vijfde seizoen draagt hij deze rol over aan Victor D. Ponten, die vanaf het tweede seizoen betrokken is als regisseur en schrijver.

Achmed Akkabi: “Allereerst had ik nooit durven dromen dat er ooit een seizoen 5 zou komen van deze serie, de dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Victor zal het stokje van Creative Producer voor het komende seizoen van mij overnemen, zodat de cirkel mooi rond is. Bij seizoen 1 werd ik immers zelf ingebracht als nieuwe creative. Ik blijf wel betrokken als één van de schrijvers.”

Victor D. Ponten: “Mocro Maffia is al vier seizoenen een ontzettend rijk universum vol interessante personages en verhaallijnen en een platform geweest voor nieuw talent, zowel voor als achter de camera. Ik kijk ernaar uit om met cast en crew het succes van Mocro Maffia als serie en als lanceerplatform voor talent nog groter te maken.”

Seizoensfinale
De seizoensfinale van het vierde seizoen van Mocro Maffia is vanaf nu te zien bij Videoland en ging in première in De Gashouder in Amsterdam voor cast, makers, pers, fans en genodigden. Mocro Maffia wordt geproduceerd door Fiction Valley en de regie van het vierde seizoen ligt in handen van Aaron van Valen en Victor D. Ponten.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen