Viaplay blijft voorlopig toch in Nederland
donderdag 20 juli 2023

Viaplay blijft voorlopig toch in Nederland

De Zweedse streamingdienst Viaplay, in Nederland vooral bekend van de live-uitzendingen van de Formule 1, blijft toch in Nederland.

Afgelopen maanden werd bekend dat het bedrijf drastisch moet reorganiseren, waarbij het ook een vertrek uit enkele landen overwoog. Viaplay werd begin vorig jaar actief in Nederland, en telde hier eind december 1,2 miljoen klanten.

Viaplay maakte vanochtend een ingrijpende reorganisatie bekend, tijdens de presentatie van de resultaten in het tweede kwartaal. Het bedrijf kondigde een pakket ingrepen aan, waaronder een ontslagronde waarbij een kwart van de medewerkers buiten de deur wordt gezet, en een vertrek uit de Baltische staten.

Nederland snel winstgevend
Het bedrijf zegt zich te richten op de Scandinavische thuismarkt, en Nederland, waar het snel winstgevend verwacht te zijn.

Volgens Viaplay kijkt het komende maanden naar alle mogelijkheden, waaronder de verkoop van onderdelen, het ophalen van nieuw kapitaal door uitgifte van nieuwe aandelen of zelfs de verkoop van het hele bedrijf. Het bedrijf zegt met zijn geldschieters te moeten onderhandelen over het reddingsplan.

Bron: BM

Bericht delen