Vertrouwenspersoon: seksueel grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport
dinsdag 7 maart 2023

Vertrouwenspersoon: seksueel grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport

Er is sprake van in ieder geval één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Dat constateert de vertrouwenspersoon die een inventarisatie maakt van de vermeende misstanden bij de sportredactie van de NOS.

Het zou gaan om ongewenste opmerkingen. Dat blijkt uit documenten in het bezit van de redactie van De Gooi- en Eemlander. In december kondigde de NOS een inventarisatie aan naar mogelijke misstanden bij NOS Sport. Sindsdien inventariseert een vertrouwenspersoon wat de klachten zijn. De vertrouwenspersoon gaf in december aan in ieder geval tot eind januari aan het werk te zijn. Dat werd dus ruim langer. Er zijn veel gesprekken gevoerd.

De Gooi- en Eemlander schreef diezelfde maand december over meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Zo werd er in het verleden bijvoorbeeld porno gekeken op de werkvloer. Het gaat verder bijvoorbeeld over meldingen van ongewenst gedrag door een presentator en een eindredacteur.

Beiden nog altijd werkzaam bij NOS Sport. Medewerkers gaven aan dat er al jaren aan de bel wordt getrokken, maar dat er niet veel met de meldingen werd gedaan. Het definitieve verslag van de vertrouwenspersoon wordt deze maand verwacht. Een exacte datum kon een NOS-woordvoerder nog niet geven.

Bron: De Gooi- en Eemlander/BM

Bericht delen