Vertrouwensbreuk tussen directeur en personeel omroep L1
maandag 1 februari 2021

Vertrouwensbreuk tussen directeur en personeel omroep L1

Het personeel van de Limburgse regionale omroep L1 beraadt zich maandag op actie, mogelijk leggen medewerkers hun werk neer. De medewerkers spreken van een ‘onhoudbare situatie op de werkvloer’ door het opereren van de nieuwe L1-directeur Peter Elbers.

Het personeel wil in gesprek met de Raad van Commissarissen van de Stichting Omroep Limburg, de Raad wil echter alleen praten met de Ondernemingsraad.

Het personeel verwijt directeur Elbers in een brandbrief van 23 januari ‘een autoritaire wijze van leidinggeven en een gebrek aan verbindende initiatieven’. Elbers zou informele contacten op de werkvloer mijden. De directeur wil bovendien mailverkeer, ook van OR-leden en bedrijfsartsen, kunnen inzien.

Peter ElbersPeter Elbers

De redactie vindt dat de bescherming van hun journalistieke bronnen op deze manier in gevaar komt. Medewerkers voelen zich onveilig. Sinds het aantreden van Elbers zijn twee leden van het managementteam opgestapt. De vrees bestaat dat meer mensen uitvallen.

Voorzitter Hans Coppus van de Raad van Commissarissen zegt nog steeds in gesprek te zijn met de Ondernemingsraad. Coppus wil niet ingaan op vragen. Volgens OR-voorzitter Marcel Ermers wordt een gesprek met het hele personeel door de commissarissen afgehouden, omdat het om het persoonlijk functioneren van Elbers gaat.

Bron: NRC/BM

Bericht delen