dinsdag 16 januari 2018

VERS viert 15-jarig bestaan

VERS (voorheen NFTVM), de grootste vakvereniging in Nederland voor en door nieuwe beeldmakers met ruim 1.100 leden, viert 19 november haar 15-jarig bestaan. Dit doet VERS onder meer met de publicatie van het jubileumboek VERS! 15 jaar nieuwe film- en televisiemakers en een jubileumfeest. Het boek werd samengesteld naar aanleiding van interviews met oud-bestuursleden van de vereniging, zoals Job Gosschalk, Hildegard Bongarts en Erik de Bruijn, die daarmee hun ervaring met de Nederlandse mediaindustrie delen.

Daarnaast geeft het boek een gezicht aan die mensen die zich achter de schermen ingezet hebben voor het succes van de vereniging. Op 19 november om 21.00 uur wordt VERS! 15 jaar nieuwe film- en televisiemakers gepresenteerd. Vervolgens vindt vanaf 23.00 uur het VERS Jubileumfeest plaats met Girls Love DJ’s in De Kring en Club Up! in Amsterdam.

In VERS! 15 jaar nieuwe film- en televisiemakers wordt de lezer meegenomen door 15 jaar televisie, film en VERS aan de hand van eerdere publicaties en interviews met in totaal 92 (oud-)bestuursleden van de vereniging. Namen als Job Gosschalk, Marc Bary, Bert Pot, Vanessa Henneman, Robert Alberdingk Thijm, Jonathan Herman, Juul Bovenberg, Piet-Harm Sterk, Roef Ragas en vele anderen komen in het boek voorbij. Het boek schetst daarmee de ontwikkeling van NFTVM naar VERS, maar legt ook vast hoe de bestuurders de sfeer in medialand beleefden. Hieruit blijkt dat de vereniging en het netwerk na 15 jaar nog steeds noodzakelijk en actueel zijn.

Bron: VERS

 

Bericht delen