dinsdag 16 januari 2018

Vermist prijs voor Peter R. de Vries

Peter R. de Vries heeft vrijdag van het TROS-programma Vermist de Vergeet-me-niet Award gekregen. De Vergeet-me-niet Award wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk maakt bij het opsporen van vermiste kinderen en volwassenen. De naam van de award is ontleend aan het vergeet-me-nietje, dat symbool staat voor de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen.

Vermist organiseert vrijdag 25 mei voor de 11e keer de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. In aanloop naar die dag heeft presentator Jaap Jongbloed de award aan De Vries uitgereikt, omdat hij met zijn programma vermiste kinderen en volwassenen in de publiciteit houdt, maar zich daarnaast ook hardnekkig inzet om onopgeloste oude dossiers opnieuw te onderzoeken of gesloten zaken te heropenen. Daarnaast toont hij betrokkenheid bij achterblijvers, niet alleen tijdens een vermissing, maar ook na afloop. De Vries laat weten verrast en overdonderd te zijn: “Net prachtige Vergeet-me-niet Award 2012 gekregen van Vermist, Corrie van Buuren en Jaap Jongbloed! Prachtig en ontroerend!”

Het initiatief voor International Missing Childrens Day, een dag stilstaan bij vermiste kinderen, ontstond in 1983 in Amerika. Voor de datum is gekozen, omdat op die dag in 1979 de 6-jarige Etan Patz uit New York verdween van wie nooit een spoor is gevonden. Dankzij 25 mei wordt hij niet vergeten, zoals zou moeten gelden voor alle vermiste kinderen. Vrijdag 25 mei wordt in de uitzending van Vermist kort teruggeblikt op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen en de uitreiking van de Vergeet-me-niet Award aan De Vries.

Bron: TROS

Bericht delen