Verkiezingsdebat EenVandaag vanuit Ahoy
dinsdag 10 oktober 2023

Verkiezingsdebat EenVandaag vanuit Ahoy

Onder het toeziend oog van ruim duizend studenten wordt op maandag 20 november het EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland gehouden.

In Ahoy Rotterdam debatteren op die dag zes lijsttrekkers: Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GL/PvdA), Geert Wilders (PVV), Rob Jetten (D66), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB). Pieter Jan Hagens leidt het vijftig minuten durende debat dat zowel op televisie als radio bij AVROTROS wordt uitgezonden.

Toekomst van jongeren
In het debat komen de volgende thema’s aan bod: migratie (VVD, PVV, NSC, D66), klimaat (GL/PvdA, PVV, BBB, D66) en economie/bestaanszekerheid (GL/PvdA, VVD, NSC, BBB). Deze grote thema’s van nu vragen oplossingen voor de toekomst, het zijn drie thema’s die de komende jaren bepalend zijn voor hoe Nederland eruit ziet. De studenten in de zaal zijn afkomstig van het mbo, hbo en de universiteit. De studenten krijgen een stem in korte filmpjes die de drie debatten inleiden. Ze spreken zich uit over de bovengenoemde thema’s: over hun zorgen, vragen en visies.

Opiniepanel
Op vrijdag en zaterdag (17 en 18 november) komen andere partijen aan bod in de studio van EenVandaag tijdens de reguliere uitzendingen. Op vrijdag zijn dat: Henri Bontenbal (CDA), Mirjam Bikker (CU) en Lilian Marijnissen (SP). Op zaterdag volgen Stephan van Baarle (DENK), Laurens Dassen (VOLT) en Joost Eerdmans (JA21). Ook op vrijdag en zaterdag tekent Pieter Jan Hagens voor de debatten gesteund door Charlotte Nijs met onderzoek van het EenVandaag-opiniepanel.

EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland is maandag 20 november om 18.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en te horen op NPO Radio 1.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Nico Kroon/AVROTROS

Bericht delen