dinsdag 16 januari 2018

Veranderingen in management Endemol Group

Bij de Endemol Group vindt een aantal verschuivingen plaats in het management. De CEO van Endemol Engeland, Tim Hincks, is aangesteld als President van de Endemol Group en de Voorzitter en CEO van Endemol Frankrijk, Virginie Calmels, is benoemd tot COO van de groep. Hincks and Calmels rapporteren rechtstreeks aan de in april als Voorzitter van de Raad van Bestuur aangestelde Just Spee en blijven als voorzitter verantwoordelijk voor hun lokale onderdelen van Endemol.

Hincks is sinds januari 2008 CEO van Endemol Engeland en werd datzelfde jaar lid van het internationale management team. Onder zijn leiding groeide Endemol Engeland uit tot een van de grootste onafhankelijke producenten van het land met een sterk en divers aanbod dat de groep recent internationale successen heeft opgeleverd. Als Voorzitter wordt Hincks verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Amerikaanse en Engelse tak van het bedrijf, de uitbouw van de synergie tussen deze markten en de ontwikkeling en commerciële uitrol van content binnen het internationale Endemol-netwerk.

Calmels bekleedt sinds 2007 de rol van Voorzitter van Endemol Frankrijk en maakte eveneens deel uit van het internationale management team. Zij bewerkstelligde in Frankrijk een marktleidersrol voor de Franse tak van het entertainment productiebedrijf, met jaarlijks ruim 850 uur content. Calmels wordt als COO verantwoordelijk voor de bestiering van de Europese markten en wil de groep nog efficiënter te laten werken.

Bron: Endemol Group

Bericht delen