dinsdag 16 januari 2018

VARA, WNL en EO beëindigen samenwerking

De VARA, WNL en de EO gaan los van elkaar verder met nieuws en opinie. De gesprekken over de herverdeling van actualiteiten bij de publieke omroep (NPO) bevinden zich inmiddels in de afrondende fase. Volgens ingewijden verdwijnt de zogenaamde ‘half-negen-balk’, het tijdstip waarop nu elke werkdag Uitgesproken te zien is. Direct na het NOS Journaal komen er vanaf september geen actualiteiten meer.

In Hilversum is al bekend dat de EO terugkomt met een opiniërend programma op donderdag. De vrijdagavond is vanaf september voor de KRO en de VARA. Die laatste omroep liet vorige week weten in ieder geval in gesprek te zijn over een nieuw mediaprogramma in de geest van De Leugen Regeert, dat in 2009 van de buis werd gehaald. Het programma Altijd Wat van de NCRV verhuist van de huidige vrijdag- naar dinsdagavond om 21.00 uur.

 

De noodzaak om opnieuw naar de actualiteiten in de vooravond te kijken kwam toen de EO vorige maand de stekker trok uit Uitgesproken, de vervanger van Netwerk.

Directeur tv programmering van de NPO Gerard Timmer licht donderdag het nieuwe zendschema voor nieuws en opinie toe. Tot die tijd wil een woordvoerder van de NPO geen nadere uitleg geven. “Op details kunnen zaken nog veranderen.”

Bron: Villamedia

Bericht delen