dinsdag 16 januari 2018

VARA start Kassa Groen

Als je groene stroom hebt, dan verwacht je dat dat van een windmolen of een zonnepaneel komt. Maar niets is minder waar. In verf zitten oplosmiddelen, maar de hoeveelheid oplosmiddel verschilt nogal per pot. Deze en andere onderwerpen komen aan de orde in Kassa Groen, het wekelijkse journalistieke magazine over duurzaamheid en milieu van de VARA op Nederland 2.

Kassa Groen wordt gepresenteerd door Brecht van Hulten en is in tegenstelling tot het reguliere Kassa volledig op locatie gemaakt.

Kassa Groen bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Zo is er altijd het onderdeel over nieuwe producten, uitvindingen en inzichten die het dagelijks leven van de consument groener zullen maken. Daarnaast is er een reportage waarin misstanden, oplichting en valse voorwendselen worden blootgelegd.

De redactie van Kassa Groen heeft laten berekenen hoeveel CO2 ze uitstoot om het programma te maken (bijvoorbeeld door woon-werkverkeer en het werken op de computer). Deze CO2-uitstoot blijkt gelijk te zijn aan bijvoorbeeld de productie van 396 kilo Nederlands rundvlees. Om deze uitstoot te compenseren gaan zes bekende Nederlanders zes weken lang geen vlees eten in de rubriek Carnivoren. De BN’ers die meedoen zijn: actrice Anouscha Nzume, comedian Howard Komproe, zakenvrouw Annemarie van Gaal, Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden, groenste politicus van de Tweede Kamer Lutz Jacobi en presentator van Vroege Vogels Menno Bentveld.

Kassa Groen, vanaf 8 januari om 19.20 uur bij de VARA op Nederland 2

Bron: VARA

[iframe width=”480″ height=”270″ frameBorder=”0″ src=”http://media.vara.nl/player.php?id=199276″]

Bericht delen