dinsdag 16 januari 2018

VARA en BOS financieren natuurfilm

De VARA wordt mediapartner in ‘Nederlands grootste natuurfilm’ De Nieuwe Wildernis, de Oostvaardersplassen een jaar in beeld. Na een eerdere overeenkomst met de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) heeft producent EMS Films nu ook overeenstemming bereikt met de VARA. De bioscoopfilm is sinds oktober in productie en wordt gedraaid in de Oostvaardersplassen, natuurgebied van Staatsbosbeheer tussen Almere en Lelystad.

De samenwerking met VARA en BOS resulteert in meerdere films. Er komt een grote natuurfilm voor de bioscoop die zich zal richten op alle leeftijden en zal worden gemaakt in de traditie van de gelauwerde BBC natuurproducties. De premieres zijn in september 2013. De VARA zendt een unieke driedelige serie uit, gemaakt van nieuw en exclusief materiaal over het leven in de Oostvaardersplassen. Fotograaf/filmer en ecoloog Ruben Smit, die zowel voor Staatsbosbeheer als VARA’s Vroege Vogels videoblogs heeft gemaakt over het gebied, is verantwoordelijk voor de opnamen. Regisseur Mark Verkerk richt zich op verhaal en montage.

Een tweede, verdiepende film die parallel gemaakt en uitgebracht gaat worden, is opgebouwd rond een filosofische exploratie over het verbond tussen mens en natuur. In de Oostvaardersplassen ontmoet Staatsbosbeheermedewerker en filosoof Matthijs Schouten ‘natuurmensen’. Mensen die een mening hebben over natuur, haar inspiraties, kracht en schoonheid. Babeth van Loo tekent samen met regisseur Mark Verkerk (Buddha’s Lost Children) voor de regie van deze film. De films vormen samen een geheel.

Bron: Staatsbosbeheer

 

Bericht delen