Vandaag Inside vanaf maandag 16 mei weer op SBS6
donderdag 12 mei 2022

Vandaag Inside vanaf maandag 16 mei weer op SBS6

Na de laatste gesprekken is besloten dat vanaf aanstaande maandag Vandaag Inside met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen weer wordt uitgezonden op SBS6. Het programma stopte donderdag 29 april nadat Johan Derksen aangaf niet meer aan tafel plaats te willen nemen.

Aanleiding was de landelijke ophef die ontstond na een verhaal van Derksen over grensoverschrijdend gedrag bij een vrouw, zo’n vijftig jaar geleden.

Marco Louwerens, directeur TV: “Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan.”

“We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver. Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij. Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema’s in de openbaarheid gevoerd worden.”

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen