Vanaf dit najaar zeven dagen per week een late night-talkshow bij RTL
zaterdag 11 juni 2022

Vanaf dit najaar zeven dagen per week een late night-talkshow bij RTL

RTL 4 versterkt haar late night-programmering dit najaar door de late night-talkshows naar zeven dagen uit te breiden. Deze versteviging van de late avond in het najaar betekent dat Renze Klamer al vanaf maandag 4 juli zijn debuut maakt.

Peter van der Vorst, Directeur Content bij RTL: “Op dit moment hebben we met Jinek, BEAU, Humberto en straks ook Renze, al zes dagen in de week een sterke late night talkshow. De stap om ook de zevende dag (de zaterdag) erbij te pakken is een hele logische, omdat de actualiteit immers nooit stil staat. We zijn ook continu met de makers in gesprek over de doorontwikkeling van de talkshows.”

De weekendshows krijgen bijvoorbeeld een geheel eigen karakter en uitstraling vanuit een nieuwe studio, met meer nadruk op muziek en entertainment, al zal uiteraard ook het gesprek van de dag gevoerd worden.

Ewart van der Horst, producent PilotStudio: “RTL heeft al drie uitstekende presentatoren in huis op de late avond en met de komst van Renze wordt dat team alleen nog maar breder. De redactie heeft zin in nieuwe avonturen en verheugt zich om met Renze de maand juli al aan de slag te gaan. Want er is veel concurrentie en er wordt wat van ons verwacht. En gelukkig mogen we van RTL in augustus even op vakantie om nieuwe plannen te maken voor de weekenden en het najaar”

Deze zomer
Aanstaande maandag 13 juni neemt Humberto het talkshowstokje van Beau over en vanaf maandag 4 juli maakt hij ruimte voor het late night talkshow-debuut van Renze Klamer bij RTL 4. De talkshows van Humberto en Renze zijn in juni en juli elke werkdag te zien bij RTL 4.

Het najaar
Vanaf zaterdag 27 augustus start RTL met het doorprogrammeren van de late night-talkshow in het weekend bij RTL 4. De eerste twee maanden neemt Humberto Tan de presentatie op zaterdag en zondagavond op zich, vanaf begin november neemt Renze Klamer dit van hem over. Vanaf maandag 29 augustus start het nieuwe talkshowseizoen van Eva Jinek op elke doordeweekse dag om 22.00 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen