dinsdag 16 januari 2018

Van Lexmond presenteert The Ultimate Dance Battle

Zondag start The Ultimate Dance Battle op RTL 5. In dit nieuwe dansreality-programma daagt Dan Karaty zes topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om met hun nog te vormen dansgroepen de strijd aan te gaan. Lieke van Lexmond presenteert het programma. Het is voor haar voor het eerst dat zij een programma op RTL 5 voor haar rekening neemt. Zij doet dit samen met haar Belgische tv-collega Sean DHondt. Eerder presenteerde Van Lexmond onder andere Dancing With The Stars op RTL 4.

Na selectierondes krijgen alleen de meest opvallende dansers toegang tot het slopende dance camp waar ze wonen, eten, slapen en dansen tot in de kleine uurtjes. Uiteindelijk bereiken de 25 allerbeste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de live shows. De prijs is maar liefst 25.000 euro voor de winnende choreograaf en 5.000 euro voor elke danser uit dit dream team. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een high profile artiest.

Dan Karaty, bekend van So You Think You Can Dance: “De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd,  afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn. The Ultimate Dance Battle is geen show, het is een battle.” Na de selectierondes beoordeelt Karaty tijdens het dance camp de groepschoreo’s in verschillende stijlen. Tijdens de vier liveshows, waarbij elke week een choreograaf met zijn/haar danscrew naar huis gestuurd wordt, is hij juryvoorzitter.

Bron: RTL/Broadcast Magazine 

Bericht delen