dinsdag 16 januari 2018

Van Koningsbrugge en Van de Ven in Smeris

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven gaan de hoofdrollen spelen in Smeris, een nieuwe misdaadserie van BNN. Dat maakte Van Koningsbrugge woensdag bekend in de Coen en Sander Show. De serie gaat over rechercheurs Theo van de Kamp en Willem Niessen, een onmogelijk duo dat tegen wil en dank moet samenwerken om een -mede door hunzelf veroorzaakte- bende-oorlog te stoppen. De opnames van Smeris vinden volgend jaar plaats, de serie zal in 2014 worden uitgezonden bij BNN op 3.

Van Koningsbrugge en Van de Ven maakten samen het tv-programma Draadstaal en zijn tegenwoordig te zien in het satirische programma Neonletters. Jeroen: “Heel leuk dat we hier met z’n tweeën voor zijn gevraagd. Wij zijn heel erg enthousiast over Smeris en kunnen niet wachten tot het gaat beginnen.”

In Smeris moet de doorgewinterde rechercheur Van de Kamp (Van Koningsbrugge) tegen zijn zin in een duo vormen met academische zij-instromer Niessen (Van de Ven). Hun eerste zaak loopt compleet uit de hand door de onbesuisde acties van Niessen. In een poging een doorbraak te forceren, zorgen de twee onverwacht voor een bende-oorlog waar ze zelf middenin zitten. De mannen moeten alles op alles zetten om de chaos te herstellen.

Smeris wordt geproduceerd door Pupkin (Van God Los de serie, Bellicher, Feuten) en ontwikkeld onder creatieve leiding van Pieter Kuijpers.

Bron: BNN

Bericht delen