dinsdag 16 januari 2018

Van Duin in 3D

Hij wordt deze maand 65 en zit bijna vijftig jaar in het vak. Genoeg reden voor Beeld en Geluid om een tentoonstelling aan hem te wijden: André van Duin is tot en met 28 oktober te zien, te horen en bijna te voelen op het Media Park in Hilversum.

Jan Wijdbeens bracht, onder grote belangstelling van de Nederlandse pers, als eerste een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Horen, Zien, Lachen’ bij Beeld en Geluid. Daar wordt het omvangrijke werk van de volkskomiek gepresenteerd in zijn tijdelijke ‘huis’, Chez André gedoopt. In diverse, fraai vormgegeven kamers treden Van Duin zelf en zijn bekende typetjes op als gastheer.

Zo is er een zolder vol herinneringen met foto’s, liedjes, sketches, memorabele televisieoptredens en natuurlijk een stamkroeg waar je je als bezoeker zelf gast in een sketch waant. Jet van het Toilet drukt ondertussen bezoekers op het hart vooral niets achter te laten op haar toiletten. Daarnaast is het onder andere mogelijk een Animal Cracker te maken, speciale gast te zijn in een uitzending van de Dik Voormekaar Show en mee te lopen in een ‘eeuwigdurende polonaise’ Ook het paard in de gang ontbreekt niet…

Opvallend is vooral de prominente rol die 3D vervult in de tentoonstelling. Van Duin is via beeldschermen in acht gedaanten bijna lijfelijk aanwezig. Ivo Broekhuizen, die hiervoor het concept ontwikkelde en de 3D-opnamen verzorgde, vertelt in de video-impressie meer over de samenwerking met Van Duin.

 

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen