dinsdag 16 januari 2018

Van der Krogt gaat met pensioen

Na een 35-jarige carrière op de Nederlandse radio en televisie, heeft AVROTROS-presentator Nelleke van der Krogt besloten dat zij per 1 januari 2015 met pensioen gaat. Zij is nog tot en met het voorjaar 2015 bij AVROTROS op televisie te zien met nieuwe afleveringen van haar succesvolle programma Tussen Kunst & Kitsch.

Remco van Leen, mediadirecteur AVROTROS: “Ik vind het jammer dat Nelleke ons binnenkort gaat verlaten. Gedurende haar lange carrière bij de AVRO is Nelleke van ongekende waarde geweest voor ons. Door haar enorme inzet, vakmanschap, scherpe eigenzinnige blik en bovenal haar gevoel voor humor. Hierdoor zijn programma’s als Opsporing Verzocht en Tussen Kunst & Kitsch bij tv-kijkend Nederland uitgegroeid tot zeer geliefde en hoog gewaardeerde programma’s.”

Frits Sissing is de opvolger van Van der Krogt bij Tussen Kunst & Kitsch. Vanaf het najaar van 2015 is hij voor het eerst met het programma bij AVROTROS op NPO 1 te zien. Sissing: “Ik vind het een grote eer dat ik wederom een succesvolle klassieker van AVROTROS van Nelleke mag overnemen. Nelleke is Tussen Kunst & Kitsch en Tussen Kunst & Kitsch is Nelleke dus dat wordt spannend voor mij. Maar net als Maestro is Tussen Kunst & Kitsch een programma dat op een laagdrempelige manier – in dit geval kunst – bij een grote groep mensen thuis brengt, dat principe spreekt mij enorm aan. Ik ben blij dat ik de komende jaren hier een bijdrage aan mag leveren.”

Van der Krogt begon in 1979 bij de AVRO op Radio 4 met het kinderprogramma Op een klein Stationnetje, dat zij samen met Karel van de Graaf presenteerde. Meestal werkte ze voor de afdelingen Klassieke muziek en Cultuur in verschillende functies. In 1985 maakte ze op verzoek van de AVRO de overstap naar televisie. In de jaren daarna werkte zij als presentator, tekstschrijver, samensteller en eindredacteur voor vele programma’s. Van der Krogt werd bekend bij het grote publiek als presentator van de programma’s Opsporing Verzocht en Tussen Kunst & Kitsch. Bij Tussen Kunst & Kitsch is zij behalve presentator ook samensteller. Van der Krogt laatste opname voor Tussen Kunst & Kitsch is op 8 december aanstaande in de Kunsthal in Rotterdam.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen