dinsdag 16 januari 2018

Utopia wordt actueler

Het SBS 6-programma Utopia zal vanaf maandag actueler zijn. Nu verstrijken er nog zes dagen tussen de opnamen en de uitzending. De zender wil dat uiteindelijk terugbrengen naar 48 uur. Maandag zijn de beelden van donderdag te zien.

Naar aanleiding van dalende kijkcijfers liet SBS 6 de kijkers van de realitysoap een enquête invullen. De zender meldt: ‘Van de ruim 13.000 respondenten geeft 90 procent aan het liefst weinig tijd te zien verstrijken tussen de live stream en de uitzending op televisie. Met ingang van maandag wordt hier, voor zover mogelijk, gehoor aan gegeven. Dit betekent dat vanaf die datum de vertraging in de uitzending wordt teruggebracht tot enkele dagen. Die tijd is noodzakelijk voor het selecteren van de belangrijkste verhaallijnen, de montage en de nabewerking.’

Afgelopen week bezochten ruim 610.000 unieke bezoekers de website, gezamenlijk goed voor 9,6 miljoen pageviews en meer dan 3,5 miljoen streamstarts. Dit staat los van het aantal pageviews en streamstarts via de diverse apps, die de afgelopen week respectievelijk 22 miljoen en 7,9 miljoen bedroegen.

Bron: SBS Broadcasting

Bericht delen