dinsdag 16 januari 2018

Utopia van start bij SBS 6

SBS 6 start maandag om 19.30 uur met de uitzendingen van de Talpa-serie Utopia. Op 31 december namen de inwoners van Utopia al hun intrek op het terrein en sinds dat moment zijn ze te volgen op www.sbs6.nl/utopia.

De groep van vijftien bevlogen mensen bouwt een jaar aan een compleet nieuw bestaan, een nieuwe gemeenschap, op een plek waar geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen zijn. Ze starten hun eigen samenleving met bijna niets. Wat er gaat gebeuren kan niemand voorspellen, maar iedereen kan vanaf het eerste moment meekijken.

Alles wat de inwoners hebben is een kale loods op een onbewerkt stuk land, twee koeien, 25 kippen, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon met € 25,- beltegoed en een bescheiden geldbedrag in cash om hun leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven.

Naast deze strijd om te overleven en de saamhorigheid die daarvoor nodig is, voeren de inwoners iedere maand een strijd om wie er in Utopia mag blijven wonen en wie de ideale leefomgeving moet verlaten en plaats moet maken voor een nieuwe inwoner. Zo worden er maandelijks drie inwoners genomineerd en beslist de nieuwe inwoner wie Utopia moet verlaten.

Utopia is, naast het dagelijkse televisieprogramma, online te volgen. Door aanschaf van een Utopia paspoort word je Utopiaan en krijg je toegang tot alle live streams, polls, achtergrondinformatie en nog veel meer. De gehele maand januari kan gratis gekeken worden. Daarna kost een paspoort € 2,50 per maand. Zeer actieve Utopianen maken zelfs kans onderdeel te worden van de Elite. Zij hebben een aantal extra online mogelijkheden en een stem in het programma. Want de Elite vormt de ‘16e inwoner’ in het stemproces.

Het is voor het eerst dat SBS 6 zo’n groots opgezet programma dagelijks op de buis brengt, zegt programmadirecteur Remko van Westerloo. “Utopia is een heel spannend project voor de vooravond van SBS 6. Het programma zou wel eens heel erg in de huidige tijdsgeest kunnen passen.”

De inwoners worden gevolgd met meer dan 100 remote camera’s en 60 microfoons. Er wordt uiteindelijk meer dan 1,4 petabyte, (veertienhonderd terrabyte) aan content geproduceerd, meldt Dutchview, dat voor deze faciliteiten zorgt in samenwerking met Infostrada Creative Technology.

Bron: SBS Broadcasting/Broadast Magazine

Bericht delen