60 meldingen bij Mores sinds BOOS-uitzending
donderdag 27 januari 2022

60 meldingen bij Mores sinds BOOS-uitzending

Sinds de BOOS-aflevering over The Voice of Holland zijn zestig meldingen binnengekomen bij Mores, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de culturele en creatieve sector. Dat laat staatssecretaris Gunay Uslu weten.

De helft van deze meldingen kan volgens Uslu leiden tot strafrechtelijk onderzoek. Het aantal vertrouwenspersonen bij het meldpunt is opgevoerd van twee naar acht mensen. Uslu zegt dat er meer meldingen bij omroepen zijn gedaan, ook over andere programma’s. Om welke programma’s dat gaat, lichtte ze niet toe.

Verkennend gesprek
De staatssecretaris ging woensdag in gesprek met Talpa-baas John de Mol over de misstanden bij The Voice of Holland. Eerder sprak ze al met Frederieke Leeflang, de voorzitter van de NPO, en Sven Sauvé, de directeur van RTL. Ze noemt het gesprek met De Mol “een goed verkennend gesprek”.

Uslu wil een “gezamenlijke aanpak” tegen grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld in de mediawereld. Ze wil daarom vaker om tafel met omroepen, producenten, mediabedrijven, het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur, maar ook met experts op het gebied van seksueel geweld, gedrag en sociale veiligheid en psychologen.

Het gesprek over normen binnen de mediasector wil ze “initiëren, aanjagen en soms uitdagen”.

Bron: RTL Nieuws/BM
Foto: Martijn Beekman/RVD

Bericht delen