dinsdag 16 januari 2018

United registreert MTV European Music Awards 2015

United verricht de complete registratie van de MTV European Music Awards (EMA), aanstaande zondag in Milaan. Voor één van ’s werelds grootste muziekspektakels heeft het bedrijf tachtig man overgevlogen om het evenement te verzorgen. “We gaan voor cool, groot en veel”, aldus Bolke Burnaby Lautier, operationeel manager van United.

Het is de derde keer dat United de registratie van de MTV EMA doet. Eerder deed het Hilversumse bedrijf dat al in Glasgow en Amsterdam. Niet eerder werd er met zoveel verschillende netwerk-apparatuur gewerkt. “Elk stukje content komt beschikbaar voor iedereen”, aldus Burnaby Lautier. “Alle onderdelen staan via een fiber-netwerk met elkaar in contact, via speciale servers. Zo creëren we een compleet netwerk waar iedereen content vandaan kan plukken. Of je nu de regie voor de uitzending in Amerika doet, of video’s voor social media nodig hebt, medewerkers kunnen constant bij alle bestanden”, verklaart de operationeel manager. “Welke edit of clip je ook nodig hebt. Zoek je even wat shots van sterren op de red carpet, dat kan bij ons eenvoudig.”

Om dat mogelijk te maken heeft United de nodige productiefaciliteiten naar Milaan verscheept. Het levert onder meer dertien voertuigen, waaronder vijf reportagewagens en een audio- en DDP-truck, veertien editsets, honderd veld-monitoren, 38 camera’s en kilometers aan kabel. Ook is er een compleet intercomsysteem opgezet, waarmee honderden mensen voortdurend met elkaar in contact kunnen staan.

De opbouw van de hele workflow heeft in totaal een week gekost. Burnaby Lautier: “Je hebt te maken met meerdere tijdzondes en locaties. Overal is continu content beschikbaar, live of niet live. Het is een aardige uitdaging om dat goed te managen. Het is mooi om het vertrouwen van een organisatie als de EMA te krijgen. Er zijn in ons vakgebied best wat spelers. Dan is het een eer om zo’n gecompliceerde show in elkaar te mogen zetten”, besluit Burnaby Lautier.

Tijdens de EMA worden diverse awards uitgereikt aan (Europese) muzikanten en artiesten. Ook treden sterren als Justin Bieber en Andrea Bocelli op. Jaarlijks kijken wereldwijd zo’n veertig miljoen mensen, verdeeld over meer dan zestig televisiezenders, naar de internationale show. Het totaal aantal views op internet loopt tegen de tweehonderd miljoen. De MTV European Music Awards worden voor de 22e keer uitgereikt.

Bron: United/Broadcast Magazine

Bericht delen