Undercover geselecteerd voor Canneséries
dinsdag 13 maart 2018

Undercover geselecteerd voor Canneséries

Undercover, een productie van De Mensen met Tom Waes in de hoofdrol, is als enige Belgische reeks genomineerd voor de competitie op Canneséries. Dat is een nieuw festival dat voor series wil worden wat het Festival de Cannes is voor de film. De organisatie pakt tijdens MIPtv in april groots uit met een hele reeks wereldpremières.

Vanuit de hele wereld werden een 150-tal series ingezonden, waarvan er slechts tien in competitie mogen gaan. Undercover neemt het op tegen titels als het Israëlische When Heroes Fly, het Mexicaanse Aquì En La Tierra van Golden Globe winnaar Gael Garcia Bernal (Coco), het Amerikaanse Killing Eve met Sandra Oh en het Noorse The State of Happiness. Op 11 april deelt de jury, onder leiding van schrijver Harlan Coben (Home, Fool Me Once) met onder anderen topacteur Michael Kenneth Williams (The Wire, 12 years a slave), de prijzen uit tijdens een ceremonie die live wordt uitgezonden op Canal+.

Andere producties die tijdens Canneséries in première gaan, zijn het derde seizoen van het internationaal gelauwerde Versailles en Safe, met Michael C. Hall (Dexter) en Amanda Abbington (Sherlock) in de hoofdrollen.

Waes: “Het was al een cadeau en een ongelooflijke ervaring om deze rol te mogen spelen met fantastische collega’s als Anna Drijver, Kevin Janssens, Frank Lammers en alle anderen. Dat onze reeks nu, terwijl ze nog niet eens afgewerkt is, deze selectie krijgt, daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Daar in Cannes over de rode loper wandelen zal een nieuwe ervaring zijn voor mij. En ik hoop vooral dat de Vlaamse kijkers volgend jaar, als Undercover op Eén komt, even enthousiast zullen zijn als de mensen van Canneséries. Dat is eigenlijk nog veel spannender…”

Pieter Van Huyck, hoofd fictie bij De Mensen: “Het was een grote, maar héél fijne verrassing toen onze distributeur Federation Entertainment ons belde met dit goede nieuws. Dit is een groot compliment voor showrunner Nico Moolenaar en het hele team achter Undercover, en terecht. Het blijft opwindend om vanuit ons kleine landje met onze beperkte budgetten te proberen mee te spelen met de grote jongens. Het is gewoon fantastisch dat meer en meer van onze Vlaamse producties erin slagen om hun neus aan het venster te steken. Dat is goed voor onze sector, voor al die gedreven makers en vooral ook voor de kijker.”

Undercover wordt in 2019 uitgezonden op Eén en is ook al aangekocht door Netflix en ZDF. Federation Entertainment heeft de rechten voor Frankrijk verworven en staat ook in voor de verdere wereldwijde distributie.

Bron: De Mensen/BM

Bericht delen