dinsdag 16 januari 2018

Uitzendrechten Champions League naar SBS

SBS Broadcasting en Sanoma hebben dinsdag bevestigd dat zij de uitzendrechten van de UEFA Champions League 2015 – 2018 in handen hebben.

De wedstrijden worden vanaf augustus 2015 op een van de SBS-zenders uitgezonden. Nu.nl neemt de online rechten voor haar rekening.

Luc Peters, COO SBS Broadcasting: “We zijn trots dat we zowel de uitzendrechten voor het open net als ook de digitale rechten voor de UEFA Champions League hebben verkregen. Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland.”

CEO SBS/Sanoma Peter de Mönnink: “In Nederland heeft de UEFA – als tweede land in de wereld – besloten een digitaal clip pakket te verkopen, los van de andere beschikbare rechten. Met de diverse platforms van Sanoma betekent dit voor de voetballiefhebber dat naast de wedstrijden op tv ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn en de mooiste goals en hoogtepunten eenvoudig ‘on demand’ terug te kijken zijn.”

Vanaf augustus 2015 wordt de UEFA Champions League, evenals alle samenvattingen op de speeldagen op dinsdag en woensdag, uitgezonden op een van de zenders van SBS Broadcasting.

Elk seizoen vangt aan met de UEFA Super Cup, het duel tussen de winnaar van het afgelopen seizoen van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Op de diverse platforms van Sanoma, zoals nu.nl en nusport.nl, zullen verder hoogtepunten, clips, goals, standen en statistieken in een aparte omgeving te zien zijn.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen