dinsdag 16 januari 2018

Uitzending uitvaart Mandela begon uur te laat

Door omstandigheden is zondag de registratie door de NOS van de begrafenis van Nelson Mandela niet begonnen op het tijdstip dat de plechtigheid daadwerkelijk begon. De NOS betreurt dat het misging.

Peter Kloosterhuis van NOS Evenementen wijst erop dat de omroep vertrouwde op de informatievoorziening van de European Broadcasting Union (EBU). Die had een verkeerd tijdstip van aanvang doorgegeven en kwam met een correctie. De EBU laat weten dat de informatievoorziening vanuit Zuid-Afrika verwarrend en summier was.

De rechtstreekse beeldverbinding vanuit Zuid-Afrika zou om 08.00 uur Nederlandse tijd beginnen. De uitzending van NOS Evenementen stond geprogrammeerd voor 08.30 uur. Uiteindelijk begon de live-feed vanuit Zuid-Afrika niet om 08.00 uur maar om 07.00 uur.

De NOS heeft zondag de beeldverbinding wel direct doorgezet via nos.nl en Journaal24. Het was in het korte tijdsbestek niet meer mogelijk de rechtstreekse tv-uitzending op Nederland 1 te vervroegen.

Kloosterhuis zegt dat de kijker alle belangrijke momenten van de ceremonie heeft kunnen zien. Enkele momenten van de ceremonie zijn noodgedwongen samengevat en later uitgezonden.

Bron: NOS

Bericht delen