Uitstekende jaarcijfers voor RTL Nederland
donderdag 16 maart 2023

Uitstekende jaarcijfers voor RTL Nederland

RTL Nederland heeft in 2022 een omzet geboekt van 636 miljoen euro. Dat is een mooie stijging ten opzichte van 2021, toen het 575 miljoen euro was. De EBITA in 2022 is uitgekomen op 161 miljoen euro, een stijging van 50,5 procent.

Sven Sauvé, CEO RTL Nederland over de jaarcijfers 2022: “2022 was een jaar om trots op te zijn. Onze lineaire zenders wisten een record marktaandeel te realiseren van 34,7% in onze kerndoelgroep van 25-54 jaar. Ook met Videoland groeiden we gestaag door naar 1.221 miljoen betalende abonnees, terwijl steeds meer internationale toetreders een gooi doen naar de gunst van de Nederlandse kijker. Deze prestatie heeft geleid tot dit fantastisch financieel resultaat.”

“Deze resultaten maken het mogelijk voor ons om door te blijven investeren in succesvolle Nederlandse content en onze nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Steeds vaker werkt onze RTL Creative Unit samen met producenten in de markt ideeën uit tot succesvolle programma’s die regelmatig ook internationaal worden omarmd. De Verraders won zelfs een Rose d’Or en is inmiddels uitgebreid naar twaalf landen. Dat smaakt naar meer.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen