dinsdag 16 januari 2018

Uitgezet wint Clara Meijer-Wichmann Penning 2013

De makers van de VARA-documentaireserie Uitgezet krijgen 10 december de Clara Meijer-Wichmann Penning 2013 uitgereikt. Deze jaarlijkse penning is door de Liga voor de Rechten van de Mens en de Stichting J’accuse aan het team van Uitgezet toegekend vanwege haar belangrijke bijdrage aan de bescherming van de rechten van vluchtelingen.

Volgens de organisatie wordt door de documentaireserie een breder Nederlands publiek geïnformeerd over de vaak ingrijpende menselijke gevolgen van het Nederlands asielbeleid. De VARA wilde met de serie laten zien wat de gevolgen zijn van het hedendaagse Nederlandse uitzetbeleid voor kinderen van asielzoekers, en bezocht deze kinderen in de landen waarnaar ze werden uitgezet. In Uitgezet wordt duidelijk hoezeer kinderen van vluchtelingen beschadigd raken wanneer ze worden uitgewezen of met uitzetting worden bedreigd.

De Liga reikt vanaf 1988 elk jaar op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, de Clara Meijer-Wichmann Penning uit. Deze penning gaat naar een persoon of organisatie, die bijzondere erkenning verdient voor zijn of haar inzet voor de verdediging van de rechten van de mens in Nederland. Vanaf 2003 kent de Liga de penning toe in samenwerking met J’accuse. Voorgaande jaren zijn onder anderen Lorie Matulay (2009), Rehab Bemoeizorgteam Mentrum (2010) en Liesbeth Zegveld (2011) onderscheiden met deze penning.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen