UEFA Champions League vanaf augustus te zien bij SBS6
woensdag 1 juli 2020

UEFA Champions League vanaf augustus te zien bij SBS6

Vanaf 7 augustus kunnen Nederlandse voetbalfans weer kijken naar de UEFA Champions League. De wedstrijden van het prestigieuze toernooi, dat in Lissabon wordt uitgespeeld volgens een knock-out systeem, zijn vanaf dat moment te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.

Sinds maart lag het toernooi stil vanwege de coronacrisis. De rechten van de UEFA Champions League liggen bij Talpa Network. In het afgelopen jaar waren de voetbalwedstrijden te zien bij Veronica, maar Talpa heeft besloten ze vanaf nu bij SBS6 onder te brengen.

Marco Louwerens, Directeur Televisie: “Samen met een grote schare voetbalfans ben ik blij dat we dit toernooi met de allerbeste clubs weer kunnen gaan programmeren. Zeker na de periode van de gedwongen stop, willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit toernooi. Om die reden hebben we besloten de Champions League op onze grootste zender, SBS6, uit te zenden.”
 

In de UEFA Champions League worden nog vier achtste finales gespeeld. RB Leipzig, Atlético Madrid, Atalanta en Paris Saint-Germain zijn al door naar de kwart finales.

Het speelschema van het internationale knock-out toernooi ziet er als volgt uit:
–       7 en 8 augustus: achtste finales
–       12 tot en met 15 augustus: kwart finales
–       18 en 19 augustus: halve finales
–       23 augustus: finale

Bron: Talpa Network/BM
Bericht delen