dinsdag 16 januari 2018

Twijfel over overname AT5

De drie partijen die AT5 willen overnemen, RTV Noord-Holland, AVRO en Het Parool, twijfelen of dit nog door kan gaan. Het uiteindelijke voorstel van wethouder Carolien Gehrels wijkt namelijk wel erg af van de oorspronkelijke plannen en de intentieverklaring die samen met AT5 en zendgemachtigde Salto is ondertekend. RTV Noord-Holland, AVRO en Het Parool roepen nu per brief de Amsterdamse gemeenteraad op om niet in te stemmen met het voorstel van het college om AT5 over te nemen. Ook Salto en AT5 hebben de brief ondertekend.

Wethouder Carolien Gehrels heeft in haar voorstel onder meer voorgesteld om de subsidie voor AT5 niet voor tien, maar voor vijf jaar vast te leggen. Ook wordt er gezegd dat de financiering van Salto per jaar zal worden bekeken terwijl de overnamepartners ook die voor tien jaar willen vastleggen. Daarnaast zegt het college ‘een bijdrage’ te willen leveren aan het sociaal plan voor de AT5 medewerkers die hun baan verliezen. RTV Noord-Holland, Het Parool en de AVRO vinden dat niet genoeg. De gemeente zou het sociaal plan volledig moeten financieren.

Woensdag 8 februari bespreekt de raad het voorstel van wethouder Gehrels. Een week later zal de gemeenteraad erover stemmen.

Bron: RTV Noord-Holland

Bericht delen