Tweeluik Rechts in beeld van Frans Bromet
maandag 8 februari 2021

Tweeluik Rechts in beeld van Frans Bromet

Bij de Tweede-Kamerverkiezingen in maart zouden rechtse partijen wel eens een aanzienlijke sprong voorwaarts kunnen maken. Met mogelijk grote politieke verschuivingen als gevolg. Maar waar staan ze voor?

Aan de vooravond van de verkiezingen onderzoekt Frans Bromet de standpunten van politiek rechts. Hij wil weten waarom rechtse politici vinden dat hij op ze moet stemmen. In Bromets beleving zijn rechtse mensen tegen islamitische nieuwkomers, vinden ze de milieucrisis overdreven en zijn ze kritisch op de EU. Maar waar zijn ze vóór? En is zijn beeld wel correct?

Frans Bromet gaat, op de van hem bekende onverstoorbare manier, op zoek naar vertegenwoordigers van verschillende rechtse stromingen, opiniemakers en partijen. Hij wil weten hoe hun beeld van het toekomstige Nederland eruit ziet. Frans Bromet: “Ik ben nieuwsgierig naar waarom rechtse politici vinden dat ik op ze moet stemmen. Waar staan ze voor in plaats van waar zijn ze tegen? Ik hoop positief verrast te worden, ik sta overal voor open.”

Het tweeluik Rechts in beeld is te zien op dinsdag 9 en 16 februari, rond 22.30 uur, bij de NTR op NPO 2.

Bron: NTR/BM

Bericht delen