dinsdag 16 januari 2018

Tweeluik over Noord-Korea in Nieuwsuur

Bij wijze van zeer hoge uitzondering kregen NOS-correspondent Marieke de Vries en Nieuwsuur-verslaggever Ellen Brans onlangs toestemming om te filmen in Noord-Korea. Zij maakten er een tweeluik dat komend weekend wordt uitgezonden in Nieuwsuur.

Nood-Korea geldt nog steeds als het meest gesloten land ter wereld. Onder Kim Jong-un – de kleinzoon van de vergoddelijkte stichter van de Democratische Volksrepubliek, Kim Il-sung – is de deur voor toerisme en buitenlandse handel op een kier gezet. Maar wat houdt dat in? Zijn de Noord-Koreanen welvarender geworden? Of dreigt een nieuwe hongersnood? Hoe groot is het verschil tussen de stad en het platteland? Is er meer vrijheid van meningsuiting of overheerst nog steeds de angst?

Steeds vergezeld door twee toezichthouders, reisden Brans en De Vries tien dagen lang door het land. Ze waren niet alleen in de hoofdstad Pyongyang, maar gingen ook naar de kuststad Wonsan en de nieuwe toeristische zone rond het Kumganggebergte. De Vries en Brans maakten ook bijdragen voor het NOS Journaal, het NOS Radio 1 Journaal, het NOS Jeugdjournaal en voor NOS.nl.

Bron: NOS/NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen